Aankomst:        Vertrek:   Bekijk beschikbaarheid      Reserveer een tafel
Geschiedenis, natuur, gastvrijheid..

Geniet van de rijke geschiedenis en betoverende omgeving van Gorinchem bij Karel, waar ons hotel trots staat op de fundamenten van de eeuwenoude Blauwe Toren. Verken de stadsmuur met panoramisch uitzicht op de schilderachtige Merwede, kuier ontspannen langs de historische vestingwallen en ontdek het adembenemende Nederlandse rivierlandschap langs de Linge. Laat Karel jouw toegangspoort zijn tot de nabijgelegen steden zoals Zaltbommel, Woudrichem en Kinderdijk, waar de geschiedenis tot leven komt. Na een dag vol ontdekkingen biedt ons restaurant een culinaire verwennerij, en ons comfortabele hotel nodigt uit tot een rustgevende overnachting. Ervaar de unieke combinatie van geschiedenis, natuur en gastronomie in het hart van Gorinchem.

Gorinchem

Ontdek Gorinchem, een charmante stad doordrenkt van geschiedenis en omringd door adembenemende natuur. Wandel door de sfeervolle straatjes van het oude centrum, bewonder de imposante stadsmuur en geniet van het weidse uitzicht over de rivier de Merwede. Gorinchem, met zijn rijke historie en idyllische ligging, biedt een perfecte balans tussen stadse levendigheid en natuurlijke sereniteit. Laat je betoveren door de unieke charme van Gorinchem, waar het verleden en het heden harmonieus samenkomen.

De Biesbosch

Verken de betoverende schoonheid van de Biesbosch, een natuurlijk paradijs dat doordrenkt is van rust en weelderige landschappen. Fiets over kronkelende paden, vaar langs slingerende waterwegen en laat je verwonderen door de diverse flora en fauna. De Biesbosch, met zijn getijdenwater, bevers en wilgenbossen, nodigt uit tot een ontdekkingsreis door een uniek Nederlands rivierdelta-gebied. Laat je verrassen door de harmonie tussen water en natuur in de adembenemende Biesbosch, waar avontuur en sereniteit hand in hand gaan.

de Linge

Verken de schilderachtige oevers van de rivier de Linge, ooit een zijarm van de Waal en nu een kalme waterweg die start in Doornenburg en eindigt in Gorinchem. Fiets langs de rivieroevers en ervaar de charme van pittoreske dorpjes zoals Asperen, Gellicum en Rhenoy. Geniet van het weidse uitzicht over de Betuwe en ontdek de diversiteit van het Nederlandse landschap. Met historische scheepshellingen, sfeervolle stadjes en imposante uitzichten biedt de rivier de Linge een idyllische reis door het hart van Nederland. Laat je betoveren door de serene schoonheid van de Linge, waar elke bocht een nieuw avontuur onthult.

Zaltbommel

Ontdek Zaltbommel, een historisch stadje dat opvalt door haar ligging naast de imposante Waalbrug en haar uitzicht op de scheve toren. Bereikbaar per fiets met een schilderachtige route vanuit Gorinchem, biedt Zaltbommel adembenemende panorama’s over de Merwede en de Waal. Verken de stad te voet of met de veerverbinding vanuit Gorinchem en laat je betoveren door de middeleeuwse charme, sfeervolle pleinen en gastronomische verleidingen die Zaltbommel te bieden heeft. Geniet van een dag vol historie, cultuur en culinaire hoogstandjes in dit pittoreske stadje aan de rivier.

Woudrichem

Op korte loopafstand ligt het schilderachtige vestingstadje Woudrichem, bereikbaar via de nabijgelegen veerpont. Woudrichem betovert met haar historische charme, gelegen aan de samenvloeiing van de Afgedamde Maas en de Merwede. Verken de stadsmuur, ontdek de levendige binnenhaven met historische scheepshelling en geniet van een wandeling langs de oostelijke stadspoort. Of kies voor het avontuurlijke voetveer naar Slot Loevestein en ontdek de regio verder per fiets of te voet. Met haar rijke geschiedenis en pittoreske ambiance biedt Woudrichem een idyllische uitstap vol ontdekkingen aan de oevers van de Maas.

Kinderdijk

Verwonder je over de indrukwekkende molens van Kinderdijk, een UNESCO-werelderfgoed dat getuigt van eeuwenlange Nederlandse strijd tegen het water. Gelegen op korte fietsafstand van Gorinchem, biedt Kinderdijk een adembenemend uitzicht op 19 authentieke windmolens langs de waterwegen. Ontdek de rijke geschiedenis van de Nederlandse waterbeheersing en leer hoe deze prachtige molens, gebouwd in 1277, het polderlandschap hebben gevormd. Geniet van een dag vol cultureel erfgoed en bewonder het unieke landschap van Kinderdijk, waar de harmonie tussen mens en natuur tot uiting komt in de draaiende wieken van deze historische molens.
Goed eten en drinken..

Te midden van de betoverende omgeving rondom Gorinchem nodigen wij u uit om nog meer te ontdekken. Er valt nog zoveel meer te zien en te beleven. Bij Karel staan we klaar om u te assisteren bij het plannen van uw avonturen en delen we graag lokale tips voor unieke ervaringen. Na een dag vol nieuwe ontdekkingen kijken we ernaar uit u weer te verwelkomen in ons restaurant en hotel, waar u kunt ontspannen en genieten van een welverdiende rust.